Historian bakom Skeppskatten


Det ursprungliga huset byggdes på tidigt 30-tal och blev senare "Gubben Mellbergs Stuga". Huset har ända sedan starten varit i familjens ägo.

2007 började tankarna gro om att göra ett litet café vid strandkanten men den tanken växte sedan till en skärgårdskrog. 2009 påbörjades arbetet med själva restaurangdelen. Det blev drygt 2 år av byggande innan vi på sensommaren 2011 kunde slå upp portarna för första gången.


Restaurangen har hela tiden byggts och utformats så att den ursprungliga känslan och karaktären bevarades. Mycket av inredningsdetaljerna kommer ifrån vårt gamla båthus eller har på annat sätt anknytning till oss på olika sätt. Vi själva älskar både båtar, hav och kattter så namnet var inte så svårt att komma fram till - Skeppskattens Hamnkrog. 


Vår målsättning är att du som gäst får en skön helhetsupplevelse på Katten fjärran från jäkt, betong och asfalt. Lite som ett andningsuppehåll eller vad man ska kalla det. Många gäster har under årens lopp sagt att Skeppskatten har en riktigt "Good Karma" - det tar vi som ett betyg för att vi lyckets med helheten. Tack!

Måns Videgård & Lena Österberg